Det kan være en dyr affære, når din hund kommer til skade. Særligt i løbet af foråret er der mange hunde, som kommer til skade – og derfor kan det være en god idé at sætte dig ind i, hvilke hundeskader som er de mest typiske. Her følger en oversigt over de typiske hundeskader, du bør undgå.
Flere har fået kæledyr
Coronakrisen har gjort, at der er flere danskere end nogensinde, som har anskaffet sig en hund. Faktisk er der i 2020 sket en stigning på hele 10 procent, hvis man sammenligner med året før. Selvom det har bragt mange glade stunder, er der dog også mange hundeejere, som har oplevet, at deres hund er kommet til skade.
Generelt har vi brugt flere penge på kæledyr end tidligere, og de får masser af nærvær og forkælelse. Dog er der mange hunde, som får skader, og det er især skader på poterne i form af forvridninger og forstuvninger, som har været fremtrædende. Selvom skaderne er hyppige, kan de dog være alvorlige – og de må derfor ikke negligeres.
Sådan undgår du hundeskader
Hvis du vil være på den sikre side, når foråret viser sig, er det en god idé at sætte dig ind i, hvordan du undgår de typiske hundeskader. Herunder følger derfor tre gode råd, som du kan følge, hvis du vil sikre dig, at din hund forbliver sund og rask, så I sammen kan udforske tilværelsen uden skavanker.
- Overhold besøgene på dyreklinik: Det er vigtigt, at din hund kommer til regelmæssige sundhedstjek hos en dyreklinik – eksempelvis denne dyreklinik på Frederiksberg. Det sikrer blandt andet, at hunden holder sin optimale vægt, da overvægt skaber øget risiko for skader.
- Udstyr hunden med en GPS: Hvis din hund løber hjemmefra fra tid til anden, er det selvfølgelig forbundet med frygt for, at den ikke vender hjem igen. Det er dog også risikabelt, da det kan betyde, at hunden kommer til skade. Derfor kan det betale sig at udstyre hunden med en GPS.
- Hold øje med, hvad hunden spiser: Det er ikke alle, som er lige gode til at rydde på, når de færdes i naturen, og det kan risikere at gå udover din hund. Du bør derfor undersøge, hvad din hund spiser, da et fremmedlegeme i mavesækken kan ende med, at hunden skal opereres.
Følger du ovenstående råd, er du godt forberedt, men du bør altid sørge for, at din hund er inden for rækkevidde, hvis du vil være sikker på, at den ikke kommer til skade. Der er selvfølgelig aldrig nogen garanti, men ikke desto mindre er du på den sikre side, hvis du følger ovenstående forholdsregler.